2022-2023 н.р.

День знань. Перший урок

Міжнародний день миру

21 вересня – світ відзначає Міжнародний день миру. Для дуже багатьох людей у сучасному світі мир – це не більш ніж казкова мрія. Люди живуть у кайданах: мається на увазі в атмосфері страху.

Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки – України було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе… На Україну напав ворог. І нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир щоб нам завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

Акція «Хай небо буде мирним, а Україна чистою»

Поки окупанти намагаються забрати у нас незалежність, нищать нашу природу та спадщину, ми, українці – незламні і продовжуємо боронити свою державу, кожен на своєму фронті. Працівники КЗ "Козарівська початкова школа" долучилися до акції «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»

Ми об’єднавши зусилля разом тримаємо екологічне майбутнє нашої країни.

Трагедія Бабиного Яру

29 вересня 2022 року виповнилася 81-ша роковини однієї з найтрагічніших сторінок в історії ХХ століття – початку масових розстрілів мирного населення, вчинених гітлерівцями в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках.

Проте у ХХІ столітті геноцид знову прийшов на українську землю. Але не тоді, не зараз - нас не зламати. Ми – вистоїмо, перемога буде за нами.

Сьогодні Бабин Яр має слугувати світовій спільноті застереженням про небезпеку від ненависті, расизму, міжнаціональної ворожнечі, переслідування та знищення людей за етнічною, політичною, релігійною або іншими ознаками.

Для учнів нашої школи було проведено інформаційно-виховну годину на тему: «Бабин Яр забуттю не підлягає».

Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулої війни, ми повинні з надією дивитися в майбутнє і творити добро.

День української мови та писемності

Учні нашої школи долучитися до урочистого відзначення цієї славної дати та переконалися, мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька і матір, родину і батьківщину.. На виховному заході діти переглянули презентацію та дізналися багато цікавинок про українську мову, слухали легенду, створювали вітальні листівки та браслети.

Зі щирими словами ми звертаємось до Господа, щоб він оберігав нашу мову, нашу батьківщину, наш народ. Щоб нарешті на нашій землі не завтра, а вже сьогодні запанував мир і спокій, щоб матері не оплакували синів, які гинуть на своїй же землі. Щоб наші вороги усвідомили, що ми єдиний народ, що Україна – сильна, єдина, неділима – від Заходу до Сходу, від Півдня до Півночі, і нікому ніколи не вдасться поставити її на коліна.


Всесвітній день доброти

Доброта — це проміння, що світло дарує,

Доброта, це тепло, що від серця іде.

Хоч вона і ніскілечки нам не коштує,

Та прямими шляхами у світі веде.

Доброта — це криниця з водою у спрагу,

Доброта, мов зоря у нічному путі.

Це ж вона в нас народжує силу й відвагу,

Не дає збайдужіти нікому в житті.

Доброта робить душу красиву і світлу.

Доброта — це підставлене вчасно крило.

Це вона піднімає людину до світла,

Щоб усім навкруги добре й тепло було.

Ми бажаємо Вам, щоб краплинку людської доброти ви пронесли через усе своє життя, щоб зло покинуло вашу душу, а натомість щоб завжди в ній панувало добро і совість. Будьте справжніми людьми.


Міжнародний день толерантності

Кожного року 16 листопада світ відзначає Міжнародний день толерантності. Поняття «толерантність» сьогодні трактується дуже різнопланово. Перш за все, це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Толерантність в перекладі з англійської – можливість почути іншого, зрозуміти іншого. Це мистецтво жити поруч з несхожим, спосіб вирішення конфліктів, мистецтво цивілізованого компромісу.

Толерантна людина – це особистість, якій притаманні моральні, духовні цінності та якості. Кожен із нас повинен задуматися над своїм ставленням до інших, вміти підтримати один одного, поважати людей, прислухатися до інших думок, поглядів.

Саме сьогодні для учнів була проведена година спілкування на тему: "Вчимося толерантності". Діти створювали квітку толерантності, обговорювали риси характеру притаманні толерантній людині, розфарбовували мага розмальовку та переглядали короткометражні відео про діток з особливими потребами.


Тиждень безпеки дорожнього руху

З 14 по 18 листопада в нашому навчальному закладі пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. Метою проведених заходів є розширення знань дітей про безпечну поведінку на дорогах, розвиток вмінь і навичок свідомо дотримуватися Правил дорожнього руху, виховання поваги до встановлених правил і бажання їх знати та виконувати. У рамках Тижня були проведені різноманітні види робіт: вікторини, сюжетно-рольові ігри, гра-пазл "Дорожні знаки", викладали безпечну дорогу додому, розмальовували та створювали об'ємну аплікацію.

Проведені заходи були цікавими, змістовними і сприяли повторенню, вивченню та закріпленню знань Правил дорожнього руху.

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Щороку 21 листопада в Україні відзначається «ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ» на честь початку дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року), які змінили життя багатьох українців, їхнє бачення світу і себе у ньому. Слова «Слава Україні – Героям слава» перестали бути просто вітанням це вже віддання шани найкращим, котрі у найважливіший момент нашої держави не злякалися і пожертвували собою заради своєї Батьківщини, а також є засвідченням справжнього патріотичного подвигу.

На передодні відзначення цієї важливої дати в історії сучасної України, для учнів була проведена година спілкування на тему: "Україна - країна нескорених!", на якій діти переглянули презентацію, розфарбовували мага розмальовку "Вільні люди" та створювали ангелів.

Нашу Батьківщину, нашу Україну зламати не можна. Як птах фенікс вона відроджується із попелу, стає міцнішою та сильнішою.

Слава Україні! Героям слава!

"Голодомор - біль всієї України"

Щорічно, у кожну четверту суботу листопада, українці та весь світ згадують про всіх невинно вбитих голодом. Говорити з дітьми про такі страшні події складно, але необхідно. Це один із тих випадків, коли замовчування інформації небезпечне. Ми маємо знати що відбувалося, розуміти причини подій 1932-1933 років та їхні наслідки. Це допоможе унеможливити повторення Голодомору в майбутньому.

В нашому навчальному закладі був проведений виховний захід на тему: "Голодомор - біль всієї України", на якому учні переглянули презентацію, створювали квіти незабудки та свічки пам'яті. Також було створено експозицію до вшанування пам'яті всі загиблих цієї страшної трагедії для українського народу.

День Збройних сил України

День Збройних сил України відзначається щорічно 6 грудня. Це свято завжди відзначалося з гордістю та пошаною, але у 2022 році під час повномасштабної війни його важливість зросла ще більше. ЗСУ - це меч і щит України, наша опора і захист. Найкращі сини і дочки України борються в Збройних силах за незалежність і свободу своєї Батьківщини. Українські військові довели, що вони найвідважніші, найдосвідченіші, найпрофесійніші воїни у світі.

Бажаємо кожному захиснику і захисниці повернутися додому цілими і неушкодженими, і принести з собою перемогу! Беззаперечна довіра та безмежна подяка! Щодня!


Калита

Зима приносить нам багато теплих родинних свят, традицій та обрядів.

13 грудня ми святкуємо День святого Андрія Первозванного. І хоч Андрій Первозванний — християнський святий, але в народній традиції звичаї і обряди в цей день мають дохристиянський характер: угадування майбутньої долі, заклинання, ритуальне кусання Калити та багато іншого.

Учні та вихованці нашого навчального закладу спробували повторити традицію кусання Калити. Кожен з дітей брав між ноги мітлу, що імітувала сидіння верхи на коні, і «їхав» кусати Калиту.

День Святого Миколая

Зима дуже багата на свята, і відкриває календар одне із найулюбленіших свят для дітей – День Святого Миколая, свято любові і душевної теплоти. Вони з нетерпінням чекають їх настання, щоб зануритися в атмосферу чарівності, радості і веселощів. Кожна дитина сподівається на маленьке диво і з нетерпінням його чекає. Але не тільки діти радіють цьому святу – кожен із нас вірить в здійснення заповітної мрії, котра під силу лише святому Миколаю.

У цей святковий, добрий та радісний день, для діток нашої школи був проведений пізнавально-розважальний захід під назвою:"Із неба в український край іде святий Миколай". Діти більш детальніше дізналися про життя Миколая Чудотворця та дізналися хто приносить подарунки діткам, які живуть в інших країнах світу. В другій частині свята вихованці та учні розважалися, виконували різні завдання та брали участь в конкурсах, після яких отримали солодкий подарунок. День приніс багато радості та позитивних емоцій.

Майстер-клас новорічна іграшка

Сьогодні не складно придбати новорічні іграшки та прикраси на будь-який смак. Але набагато цікавіше зробити іграшку власними руками, вкладаючи в роботу часточку своєї душі.

Для вихованців нашого навчального закладу було проведено майстер-клас по виготовленню новорічної іграшки "Сніговичок". А учні разом з своїми вчителями створили іграшку-символ наступного року "Зайчик" (з паперових стаканчиків). Виготовлені іграшки принесли дітям багато позитивних емоцій та радості. По завершенню сьогоднішніх майстер-класів всі учасники отримали солодкий подарунок.